aszulqa.com

nasi kak wook @ nasi kak wok resepi viral mudah dan sedap

Pasti ramai yang biasa mendengar nama nasi Kak Wok samada pernah merasainya sendiri mahupun pernah mendengar namanya sahaja kerana nasi Kak Wok ini sudah lama popular. Nasi putih yang dibungkus bersama gulai ayam, ayam goreng saiz kecil-kecil dan sambal kelantan. Cuma seringkas itulah hidangan yang dikenali sebagai nasi Kak Wook.

Read more

kek lapis dua rasa susu: kek lapis paling mudah

Resepi kek lapis mudah iaitu resepi kek lapis dua rasa susu ini adalah perkongsian dari Himpunan Resepi Kek Lapis Sarawak dan telah mendapat lebih 1k share di Resepi Viral Mudah dan Sedap.

Read more

Masak Lemak Pisang Muda campur petai dan tempoyak…menu orang dulu-dulu sedap tak terkata!

Siapa yang tidak gemar dengan menu lauk pauk kampung untuk makan tengahari? Mendengar senarai panjang menu lauk pauk kampung pun sudah boleh membuatkan kecur air liur apatah lagi jika ianya menu orang dulu-dulu.

Read more

khasiat pokok jarum tujuh bilah (jarum 7 bilah)

Pokok jarum tujuh bilah nampaknya semakin dikenali ramai kerana kemujarabannya meredakan banyak masalah kesihatan. Memakan pucuk ubi daun jarum tujuh bilah dikatakan dapat mengubati penyakit kanser, gout, kencing manis, tekanan darah tinggi dan sakit buah pinggang.

Read more

TIPS PULUT KUNING TAHAN LAMA & TAK CEPAT BASI

Read more

TIPS MASAK KARI PECAH MINYAK

Ada beberapa cara supaya kari atau gulai pecah minyak dengan sempurna. Tips memasak kari supaya pecah minyak sempurna ini adalah perkongsian daripada fb Safwan Adnan yang telah mendapat banyak share di Resepi Viral Mudah dan Sedap.

Read more

Pengalaman masuk sunway medical centre, selangor

Malang tidak berbau, minggu lepas suami sis accident dan mengalami kecederaan di tulang rusuk. Doktor pakar di Hospital Shah Alam mencadangkan suami supaya masuk wad di Hospital Shah Alam, tapi kami telah membuat keputusan untuk masuk wad di Hospital Sunway atau Sunway Medical Centre. Jadi doktor pakar memberikan surat rujukan untuk kami rujuk kes suami ke Sunway Medical Centre.

Read more

KAFE VIRAL TERBARU

Sejajar dengan peredaran zaman, banyak kafe-kafe yang tumbuh bagaikan cendawan. Kafe hipster dan kafe dengan dekorasi unik sering menjadi tarikan orang ramai untuk datang berkunjung.

Read more

Nasi Lemak Viral Shah Alam

Nasi lemak ialah makanan kegemaran rakyat Malaysia yang dahulunya dihidang untuk sarapan pagi tetapi kini tidak lagi. Nasi lemak sudah menjadi hidangan kegemaran ramai tidak mengira waktu makan, ia mudah didapati baik untuk sarapan pagi, makan tengahari mahupun makan malam. 

Nasi lemak merujuk kepada nasi yang dimasak dengan menggunakan santan kelapa dimana santan inilah yang membangkitkan rasa lemaknya. Bagi menambahkan lagi aromanya, daun pandan akan dimasukkan ke dalam nasi lemak. Kebiasaannya juga bahan-bahan penambah kesedapan nasi lemak seperti hirisan bawang merah dan hirisan halia akan dimasak bersama. Cara masak dan resepi nasi lemak penuh klik sini.

Read more

Scroll To Top