HEALTH & BEAUTY

Zulqaas Review

Masih ramai yang nak mencari-cari serum muka halalserum halal terbaik di malaysia atau jenama kosmetik teratas di malaysia  tapi belum jumpa yang betul-betul serasi dengan kulit wajah anda.

Apa kata kita lihat dulu review Zulqaas dari ramai customers yang telah mencubanya sendiri & berkesan untuk mereka. 

Baca pengalaman Betty menggunakan Zulqaas Phytonutrients serum, klik di sini 

 

Siti Hawa juga tidak ketinggalan untuk berkongsi pengalaman/ review ataupun testimoni menggunakan Zulqaas, Klik di sini 

Serum Phytonutrients Zulqaas : Serum Halal Terbaik dengan Serapan Terpantas

Pada awalnya saya memang tidak berminat untuk menggunakan serum ini. Selain jenama yang tidak pernah didengar, saya juga berangapan kebanyakan produk yang tidak dijual di drug store seperti Watson dan Guardian adalah tidak elok. Pengalaman menggunakan produk timbang kilo sebelum ini menjadikan pandangan saya agak skeptikal terhadap produk baru.Namun sebaik sahaja menggunakan serum Phytonutrients Zulqaas, ternyata anggapan saya selama ini salah. Perumpamaan baru yang saya belajar adalah ‘tak kenal maka tak cinta’. Jadi mengapa skeptikal jika tidak pernah menggunakannya? Saya sangat sukakan serum ini dan ia merupakan serum terbaik pernah saya miliki! Serum Phytonutrients Zulqaas kini menjadi serum pilihan saya untuk kegunaan harian.

Baca review penuh Zulqaas dari Zarini, klik di sini

Jangan risau untuk mencuba Zulqaas Phytonutrients Serum kerana serum muka atau serum wajah ini sudah mempunyai banyak testimoni berkesan. Klik sini untuk lihat sendiri keberkesanan serum muka terbaik. Anda mungkin wanita bertuah yang seterusnya mendapat manfaat daripada serum natural dari 10 ekstrak tumbuhan ini.

Klik sini  untuk dengar apa yang sis gee suka dengan Zulqaas Phytonutrients Serum.

Oh ya! Kenapa kita perlu pakai serum?

Serum mempunyai molekul halus yang mampu meresap dan menyerap masuk jauh ke lapisan dalam kulit untuk memperbaiki masalah kulit tertentu seperti masalah kulit kering, masalah kulit kusam, masalah kedutan pada wajah dan banyak lagi masalah kulit muka lain. Serum juga berkepekatan tinggi dan mempunyai kandungan bahan-bahan aktif yang berbeza mengikut masalah kulit muka yang ingin dirawat atau diperbaiki kelak. Kadar kepekatan bahan adalah berbeza mengikut spesifikasi formula serum terbabit. Salah satu sebab kenapa serum mahal adalah kerana kandungan bahan aktifnya yang tinggi & khas untuk menyelesaikan masalah kulit tertentu.

Zulqaas Phytonutrients Serum kaya dengan 10 ekstrak tumbuhan semulajadi yang mampu menyerap ke lapisan dalam kulit & memberi nutrients penting yang diperlukan oleh kulit muka. Zulqas serum mampu memberikan penghidratan & kelembapan pada kulit dan membantu mengatasi masalah kulit kering. Kulit yang cukup penghidratan & kelembapan dapat mengelakkan kedutan & penuaan awal.

Texture ringan, serum water based yang sangat mudah meresap ke dalam kulit. Mellya memang suka sangat sebab dia tak melekit langsung macam sesetengah jenis serum yang lain.  Lepas hampir seminggu penggunaan, Mellya dapat rasakan wajah Mellya lebih lembap dan lembut berbanding sebelumnya. Makeup juga lebih sekata dan tahan lebih lama. Selain itu, jika nak dibandingkan dengan serum-serum lain yang agak mahal disebabkan oleh ciri-ciri vegan, natural dan animal cruelty free, serum Zulqaas ni jauh lebih murah dan mudah untuk didapati.

Klik sini untuk lihat review penuh Mellya tentang Zulqaas.

SERUM MUKA TERBAIK

PERHATIAN!!!

ADAKAH ANDA MENGHADAPI MASALAH KULIT MUKA KERING, KULIT KUSAM, KULIT SENSITIF, KULIT KASAR, KULIT KENDUR, BERKEDUT & KULIT MUKA TIDAK ANJAL?

 

Tahukah anda, 

Serum Muka adalah salah satu produk penjagaan muka yang boleh membantu menyelesaikan masalah kulit muka anda.


Serum muka adalah salah satu penjagaan muka yang boleh membantu merawat masalah kulit di atas dari dalam lapisan kulit, kerana ia berupaya meresap jauh ke dalam kulit muka disebabkan molekulnya yang lebih halus dan kecil. Ia bertindak dari dalam dan bukan hanya di atas permukaan kulit sahaja. Ini kerana Serum muka berkepekatan tinggi & kaya dengan bahan-bahan aktif tertentu dengan fungsi tertentu.

 

 

AWAS!!!
ADAKAH SERUM MUKA & SKINCARE YANG ANDA GUNA SELAMAT?

 

 

Tahukah anda?

70% – 90% masalah kulit muka adalah berpunca dari penjagaan kulit muka & juga pemilihan produk yang salah yang mana mengandungi bahan-bahan kimia tidak selamat. Lebih memburukkan keadaan lagi, bahan-bahan kimia ini adalah merbahaya dan boleh merosakkan lapisan kulit muka dengan teruk. Bahan-bahan kimia yang merbahaya ini juga boleh meresap masuk ke dalam tubuhbadan kita dan meninggalkan kesan yang tidak diingini. 

 

Merkuri & hidroquinon adalah 2 bahan merbahaya yang sering disebut. Antara tanda-tanda sesuatu produk kosmetik termasuk ‘skincare’ mengandungi bahan-bahan merbahaya boleh diperhatikan melalui:

  • Kulit menjadi putih & licin secara mendadak dalam masa yang singkat kerana lapisan kulit muka telah dihakis oleh bahan kimia merbahaya.
  • Kulit akan kelihatan sangat cantik, putih & licin bak porcelin untuk sementara waktu sahaja.
  • Kulit muka mula terasa gatal, iritasi, pedih, merengsa, kemerahan dan sangat sensitif terhadap cahaya matahari.
  • Muka mengelupas teruk.
  • Selain itu, kesan ‘sunburn’ yang teruk juga dapat diperhatikan.
  • Apabila berhenti memakai produk sedemikian, kulit muka mula dipenuhi jerawat, ada yang berjerawat batujerawat bernanah dan ‘breakout’ yang teruk.

 

 

Antara kesan-kesan pemakaian bahan merbahaya ini ialah:

  • Emosi dan keyakinan diri seseorang itu akan jatuh apabila kulit muka rosak teruk.
  • Mangsa akan malu untuk berdepan & bergaul dengan orang.
  • Terasa rendah diri.
  • Depression & tekanan perasaan.
  • Menghakis lapisan kulit muka yang sihat.
  • Kulit menjadi tidak sihat & mengambil masa yang lama untuk dipulihkan.
  • Meninggalkan parut jerawat & parut hitam yang susah untuk dihilangkan.
  • Berupaya merosakkan saraf, otak dan ginjal.
  • Jika teruk boleh menyebabkan sesak nafas.
  • Menjejaskan perkembangan janin (ibu mengandung).
  • Tanpa rawatan yang sewajarnya, kulit akan menjadi semakin kusam, dipenuhi parut hitam, sangat sensitif, tidak boleh terkena cahaya matahari, meradang, merengsa dan banyak lagi.
  • Kulit yang rosak teruk memerlukan konsultasi dan rawatan pakar yang menelan belanja dari ratusan ke ribuan ringgit.
  • Kulit muka menjadi sensitif dan selepas pulih juga tidak boleh memakai sebarangan produk lagi.

 

LIHAT sendiri PENGAKUAN SEBENAR Mangsa Produk Yang Mengandungi Bahan Kimia Merbahaya 

 

Puan X, 24 tahun, Melaka

 

Puan Y, 30 tahun, Puchong.

JOM TENGOK
Apa kata mereka yang dah jumpa serum muka terbaik yang mengandungi hanya bahan-bahan selamat dari ekstrak tumbuh-tumbuhan TERPILIH

 

 

 

 

 

M.E.M.P.E.R.K.E.N.A.L.K.A.N
ZULQAAS Phytonutrients Serum

 

 

 

ZULQAAS diasaskan oleh Dr. As Zulqa, berkelulusan Ph.D dalam Halal (Kosmetik) Industri dari salah sebuah universiti awam Malaysia. Formulasi terperinci dari 10 ekstrak tumbuh-tumbuhan dan tanpa bahan-bahan kimia merbahaya.

APA MANFAAT SERUM MUKA ZULQAAS?

  • Membantu menghidratkan kulit
  • Membantu melembapkan kulit
  • Melembutkan kulit muka
  • Bagus untuk masalah kulit kering
  • Membantu menyekatakan tona kulit
  • Membantu mengatasi masalah kulit muka kusam
  • Membantu mengatasi masalah kulit muka jeragat
  • Membantu mengatasi kerengsaan kulit muka
  • Membantu mengatasi kemerahan kulit muka
  • Membantu mengatasi radang kulit muka
  • Sesuai untuk kulit sensitif
  • Membantu mengatasi kedutan pada kulit muka
  • Membantu menganjalkan kulit
  • Membantu melicinkan kulit muka yang kasar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

APA KEISTIMEWAAN SERUM MUKA ZULQAAS?

 

  1. Ekstrak tumbuhan Chia Seed membantu menghidratkan dan melembapkan kulit supaya kekal sihat dan awet muda.
  2. Kombinasi ekstrak tumbuhan Licorice + Morus Alba + Chia Seed + Rosehip Oil + Chinese Skullcap dapat membantu mencerahkan kulit, mengatasi masalah kulit kusam serta tona kulit tidak sekata & mengatasi masalah kulit jeragat nipis.
  3. Kombinasi ekstrak tumbuhan Rosemary + Chamomile + Tea Tree membantu mengurangkan kerengsaan kulit dengan meneutralkan radikal bebas, mengurangkan keradangan kulit muka, radang kulit sensitif, meredakan kulit yang mengelupas, kulit yang sangat kering dan juga kulit kemerahan.
  4. Kombinasi ekstrak Centella Asiatica + Japanese Knotweed + Rosemary membantu pertumbuhan sel kulit baru yang sihat, mengurangkan kedutan kulit muka, mengekalkan keremajaan kulit muka, menganjalkan kulit muka yang kendur.
  5. Vitamin C serum berasaskan ekstrak dari tumbuh-tumbuhan,bukan dari bahan sintetik.
  6. Water based serum
  7. Light Weight Serum
  8. MURAH berbanding dengan ‘international brand’ yang berkonsep vegan, natural & ‘animal cruelty free’
  9. Tak melekit & tak berminyak
  10. Terus meresap ke dalam kulit
  11. Selamat diguna tanpa bahan kimia merbahaya
  12. Selamat diguna ibu mengandung
  13. Selamat diguna ibu menyusukan anak
  14. Botol berpenutup penuh bagi mengelakkan sebarang pencemaran setiap   kali penutup dibuka
  15. Botol menarik dan tahan lasak
  16. Senang dibawa ke mana-mana
  17. Boleh digunakan tanpa was-was bagi orang Islam
  18. Sumber dari tumbuh-tumbuhan yang terbukti berkesan untuk kecantikan kulit muka
  19. Sesuai sebagai base make-up
  20. Dikilangkan di kilang bertaraf GMP & Halal

 

 

 

HARGA ISTIMEWA HANYA

HARI INI SAHAJA!!!

KLIK shopping cart di sini

KLIK whatsapp di sini

KLIK emel di sini

KLIK website Pengasas di sini

100% NO SPAM GUARANTEE

 

Cara Guna ZULQAAS Phytonutrients Serum?
Lihat tutorial di bawah

 

Waktu Guna ZULQAAS Phytonutrients Serum?

  • MALAM – Selepas mencuci muka sebersih-bersihnya (seeloknya double cleanse), bolehlah diguna Zulqaas Phytonutrients Serum sebelum tidur.
  • PAGI – Selepas Subuh.
    ***2 kali sehari atau bila perlu (sebagai base mekap)

Kredit artikel to https://serummukaterbaik.blogspot.com/

 

DISCLAIMER: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Namun hasil berbeza mengikut jenis kulit, sejarah dan keadaan semasa kulit pengguna. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini.

 

CARA MENGGUNAKAN SKINCARE SECARA BERKESAN DAN SELAMAT

Jom ikuti cara penggunaan betul supaya SKINCARE yang kita guna menjadi skincare yang paling berkesan dan selamat!
.
.
Pernah tak kita beli produk, lepastu rasa produk tak berkesan… kita tukar beli lain. Tak berkesan, tukar lagi beli lain. Sampai kita rasa susahnya nak cari produk yang sesuai. 
.
.
Kadang-kadang bukan salah produk, tapi salah cara kita jaga kulit muka.

Perkara paling basic kena jaga & buat dengan betul adalah cara kita mencuci muka.

Setiap hari kita CUCI MUKA kan?
.
.
Ikuti langkah-langkah berikut supaya skincare yang kita pakai betul-betul dapat meresap dalam kulit muka untuk membaikpulih kulit kita dari dalam.

1. Bersihkan muka dari mekap seharian even kita hanya pakai selapis bedak atau selapis foundation sahaja.

2. Gunakan olive oil atau makeup remover untuk tanggalkan kesemua bedak/foundation, lipstick atau apa saja mekap seperti maskara, eyeliner, eyeshadow, blusher dan sebagainya.

3. Kemudian cuci muka dengan  pembersih muka (cleanser), contohnya cleanser Cetaphil (recommended by dermatologist)

4. Guna face cotton untuk tone kan kulit dengan toner. Jika masih ada sisa mekap, kita boleh lihat kesan pada face cotton.

5. Pakai serum muka untuk merawat kulit muka dari dalam. Contohnya, Zulqaas Phytonutrients Serum adalah produk serum muka yang berasaskan 10 tumbuhan semulajadi, lulus KKM (NOT180503209K), lulus COA (Certificate Of Analysis), hasil formulasi khusus chemist bertauliah dikilang bertaraf GMP dan diiktiraf Halal.

NAK CUBA SERUM MUKA SELAMAT & BERKESAN? klik sini sekarang!

Bermanfaat?

Boleh share  di fb korang tau kot-kot lain akli nak refer balik dah tak jumpa link

Scroll To Top