HEALTH & BEAUTY

SERUM MUKA TERBAIK

PERHATIAN!!!

ADAKAH ANDA MENGHADAPI MASALAH KULIT MUKA KERING, KULIT KUSAM, KULIT SENSITIF, KULIT KASAR, KULIT KENDUR, BERKEDUT & KULIT MUKA TIDAK ANJAL?

 

Tahukah anda, 

Serum Muka adalah salah satu produk penjagaan muka yang boleh membantu menyelesaikan masalah kulit muka anda.


Serum muka adalah salah satu penjagaan muka yang boleh membantu merawat masalah kulit di atas dari dalam lapisan kulit, kerana ia berupaya meresap jauh ke dalam kulit muka disebabkan molekulnya yang lebih halus dan kecil. Ia bertindak dari dalam dan bukan hanya di atas permukaan kulit sahaja. Ini kerana Serum muka berkepekatan tinggi & kaya dengan bahan-bahan aktif tertentu dengan fungsi tertentu.

 

 

AWAS!!!
ADAKAH SERUM MUKA & SKINCARE YANG ANDA GUNA SELAMAT?

 

 

Tahukah anda?

70% – 90% masalah kulit muka adalah berpunca dari penjagaan kulit muka & juga pemilihan produk yang salah yang mana mengandungi bahan-bahan kimia tidak selamat. Lebih memburukkan keadaan lagi, bahan-bahan kimia ini adalah merbahaya dan boleh merosakkan lapisan kulit muka dengan teruk. Bahan-bahan kimia yang merbahaya ini juga boleh meresap masuk ke dalam tubuhbadan kita dan meninggalkan kesan yang tidak diingini. 

 

Merkuri & hidroquinon adalah 2 bahan merbahaya yang sering disebut. Antara tanda-tanda sesuatu produk kosmetik termasuk ‘skincare’ mengandungi bahan-bahan merbahaya boleh diperhatikan melalui:

  • Kulit menjadi putih & licin secara mendadak dalam masa yang singkat kerana lapisan kulit muka telah dihakis oleh bahan kimia merbahaya.
  • Kulit akan kelihatan sangat cantik, putih & licin bak porcelin untuk sementara waktu sahaja.
  • Kulit muka mula terasa gatal, iritasi, pedih, merengsa, kemerahan dan sangat sensitif terhadap cahaya matahari.
  • Muka mengelupas teruk.
  • Selain itu, kesan ‘sunburn’ yang teruk juga dapat diperhatikan.
  • Apabila berhenti memakai produk sedemikian, kulit muka mula dipenuhi jerawat, ada yang berjerawat batujerawat bernanah dan ‘breakout’ yang teruk.

 

 

Antara kesan-kesan pemakaian bahan merbahaya ini ialah:

  • Emosi dan keyakinan diri seseorang itu akan jatuh apabila kulit muka rosak teruk.
  • Mangsa akan malu untuk berdepan & bergaul dengan orang.
  • Terasa rendah diri.
  • Depression & tekanan perasaan.
  • Menghakis lapisan kulit muka yang sihat.
  • Kulit menjadi tidak sihat & mengambil masa yang lama untuk dipulihkan.
  • Meninggalkan parut jerawat & parut hitam yang susah untuk dihilangkan.
  • Berupaya merosakkan saraf, otak dan ginjal.
  • Jika teruk boleh menyebabkan sesak nafas.
  • Menjejaskan perkembangan janin (ibu mengandung).
  • Tanpa rawatan yang sewajarnya, kulit akan menjadi semakin kusam, dipenuhi parut hitam, sangat sensitif, tidak boleh terkena cahaya matahari, meradang, merengsa dan banyak lagi.
  • Kulit yang rosak teruk memerlukan konsultasi dan rawatan pakar yang menelan belanja dari ratusan ke ribuan ringgit.
  • Kulit muka menjadi sensitif dan selepas pulih juga tidak boleh memakai sebarangan produk lagi.

 

LIHAT sendiri PENGAKUAN SEBENAR Mangsa Produk Yang Mengandungi Bahan Kimia Merbahaya 

 

Puan X, 24 tahun, Melaka

 

Puan Y, 30 tahun, Puchong.

JOM TENGOK
Apa kata mereka yang dah jumpa serum muka terbaik yang mengandungi hanya bahan-bahan selamat dari ekstrak tumbuh-tumbuhan TERPILIH

 

 

 

 

 

M.E.M.P.E.R.K.E.N.A.L.K.A.N
ZULQAAS Phytonutrients Serum

 

 

 

ZULQAAS diasaskan oleh Dr. As Zulqa, berkelulusan Ph.D dalam Halal (Kosmetik) Industri dari salah sebuah universiti awam Malaysia. Formulasi terperinci dari 10 ekstrak tumbuh-tumbuhan dan tanpa bahan-bahan kimia merbahaya.

APA MANFAAT SERUM MUKA ZULQAAS?

  • Membantu menghidratkan kulit
  • Membantu melembapkan kulit
  • Melembutkan kulit muka
  • Bagus untuk masalah kulit kering
  • Membantu menyekatakan tona kulit
  • Membantu mengatasi masalah kulit muka kusam
  • Membantu mengatasi masalah kulit muka jeragat
  • Membantu mengatasi kerengsaan kulit muka
  • Membantu mengatasi kemerahan kulit muka
  • Membantu mengatasi radang kulit muka
  • Sesuai untuk kulit sensitif
  • Membantu mengatasi kedutan pada kulit muka
  • Membantu menganjalkan kulit
  • Membantu melicinkan kulit muka yang kasar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

APA KEISTIMEWAAN SERUM MUKA ZULQAAS?

 

  1. Ekstrak tumbuhan Chia Seed membantu menghidratkan dan melembapkan kulit supaya kekal sihat dan awet muda.
  2. Kombinasi ekstrak tumbuhan Licorice + Morus Alba + Chia Seed + Rosehip Oil + Chinese Skullcap dapat membantu mencerahkan kulit, mengatasi masalah kulit kusam serta tona kulit tidak sekata & mengatasi masalah kulit jeragat nipis.
  3. Kombinasi ekstrak tumbuhan Rosemary + Chamomile + Tea Tree membantu mengurangkan kerengsaan kulit dengan meneutralkan radikal bebas, mengurangkan keradangan kulit muka, radang kulit sensitif, meredakan kulit yang mengelupas, kulit yang sangat kering dan juga kulit kemerahan.
  4. Kombinasi ekstrak Centella Asiatica + Japanese Knotweed + Rosemary membantu pertumbuhan sel kulit baru yang sihat, mengurangkan kedutan kulit muka, mengekalkan keremajaan kulit muka, menganjalkan kulit muka yang kendur.
  5. Vitamin C serum berasaskan ekstrak dari tumbuh-tumbuhan,bukan dari bahan sintetik.
  6. Water based serum
  7. Light Weight Serum
  8. MURAH berbanding dengan ‘international brand’ yang berkonsep vegan, natural & ‘animal cruelty free’
  9. Tak melekit & tak berminyak
  10. Terus meresap ke dalam kulit
  11. Selamat diguna tanpa bahan kimia merbahaya
  12. Selamat diguna ibu mengandung
  13. Selamat diguna ibu menyusukan anak
  14. Botol berpenutup penuh bagi mengelakkan sebarang pencemaran setiap   kali penutup dibuka
  15. Botol menarik dan tahan lasak
  16. Senang dibawa ke mana-mana
  17. Boleh digunakan tanpa was-was bagi orang Islam
  18. Sumber dari tumbuh-tumbuhan yang terbukti berkesan untuk kecantikan kulit muka
  19. Sesuai sebagai base make-up
  20. Dikilangkan di kilang bertaraf GMP & Halal

 

 

 

HARGA ISTIMEWA HANYA

HARI INI SAHAJA!!!

KLIK shopping cart di sini

KLIK whatsapp di sini

KLIK emel di sini

KLIK website Pengasas di sini

100% NO SPAM GUARANTEE

 

Cara Guna ZULQAAS Phytonutrients Serum?
Lihat tutorial di bawah

 

Waktu Guna ZULQAAS Phytonutrients Serum?

  • MALAM – Selepas mencuci muka sebersih-bersihnya (seeloknya double cleanse), bolehlah diguna Zulqaas Phytonutrients Serum sebelum tidur.
  • PAGI – Selepas Subuh.
    ***2 kali sehari atau bila perlu (sebagai base mekap)

Kredit artikel to https://serummukaterbaik.blogspot.com/

 

DISCLAIMER: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Namun hasil berbeza mengikut jenis kulit, sejarah dan keadaan semasa kulit pengguna. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini.

 

Zulqaas Phytonutrients Serum diperkaya dengan 10 plants ekstrak

Jom berkenalan dengan Zulqaas Phytonutrients Serum 

.

 

klik sini untuk info menarik!

Adakah anda pencinta produk semulajadi?

atau disebut Natural Based Product?

Adakah anda suka produk VEGAN?

Adakah anda mencari ANIMAL CRUELTY FREE Product?

Adakah anda hanya memilih produk yang dikilangkan di kilang bertaraf GMP & diiktiraf Halal?

.

ZULQAAS PHYTONUTRIENTS SERUM ADA KESEMUA CIRI-CIRI DI ATAS.

Diformulasi secara terperinci oleh chemist bertauliah dengan 10 plants ekstrak yang mampu mencerahkan, mengekalkan kelembapan dan anti-penuaan (brightening + hydrating + anti-aging).

JOM LIHAT APA 10 PLANTS EKSTRAK TU…..

 

 

Nantikan sambungan post seterusnya untuk manfaat kesemua plants ekstrak di atas ya.

Follow us :
🌸 Laman web : https://www.aszulqa.com
🌸 Blog : https://aszulqa.com/blog
🌸 Facebook Page : www.facebook.com/ZulqaasOfficial
🌸 Webstore : https://www.zulqaas.avana.asia
🌸 Instagram : @zulqaas
🌸 Instagram Testimonial : @zulqaas.testimonial
🌸 Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCxCjBuZPSJ4VFXhgyykJJiA?view_as=subscriber

CARA MENGGUNAKAN SKINCARE SECARA BERKESAN DAN SELAMAT

Jom ikuti cara penggunaan betul supaya SKINCARE yang kita guna menjadi skincare yang paling berkesan dan selamat!
.
.
Pernah tak kita beli produk, lepastu rasa produk tak berkesan… kita tukar beli lain. Tak berkesan, tukar lagi beli lain. Sampai kita rasa susahnya nak cari produk yang sesuai. 
.
.
Kadang-kadang bukan salah produk, tapi salah cara kita jaga kulit muka.

Perkara paling basic kena jaga & buat dengan betul adalah cara kita mencuci muka.

Setiap hari kita CUCI MUKA kan?
.
.
Ikuti langkah-langkah berikut supaya skincare yang kita pakai betul-betul dapat meresap dalam kulit muka untuk membaikpulih kulit kita dari dalam.

1. Bersihkan muka dari mekap seharian even kita hanya pakai selapis bedak atau selapis foundation sahaja.

2. Gunakan olive oil atau makeup remover untuk tanggalkan kesemua bedak/foundation, lipstick atau apa saja mekap seperti maskara, eyeliner, eyeshadow, blusher dan sebagainya.

3. Kemudian cuci muka dengan  pembersih muka (cleanser), contohnya cleanser Cetaphil (recommended by dermatologist)

4. Guna face cotton untuk tone kan kulit dengan toner. Jika masih ada sisa mekap, kita boleh lihat kesan pada face cotton.

5. Pakai serum muka untuk merawat kulit muka dari dalam. Contohnya, Zulqaas Phytonutrients Serum adalah produk serum muka yang berasaskan 10 tumbuhan semulajadi, lulus KKM (NOT180503209K), lulus COA (Certificate Of Analysis), hasil formulasi khusus chemist bertauliah dikilang bertaraf GMP dan diiktiraf Halal.

Bermanfaat? Boleh share 😉

Apa penyebab JERAWAT?

Ramai yang tidak suka dan mencari-cari penyebab utama kenapa jerawat muncul di muka.

Secara puratanya, jerawat banyak dikaitkan dengan genetik dan hormon yang tidak seimbang. Antara penyebab utama jerawat terjadi adalah:

♦ gaya hidup

♦pemakanan

♦pola tidur

♦stress

♦kebersihan

Sebenarnya kekurangan ASID LINOLEIK menyebabkan penghasilan jumlah sebum yang tinggi dan kulit berminyak. Jadi, apabila kulit tidak terkelupas seperti yang sepatutnya berlaku, sel-sel kulit mati akan berkumpul di bawah permukaan kulit dan di dalam liang pori.

Jadi, apabila sel-sel mati bercampur dengan minyak yang terperangkap dan menyebabkan liang pori tersumbat maka terjadilah bintik-bintik hitam dan bintik-bintik putih.

Sekarang anda sudah tahu penyebab utama jerawat, jadi bolehlah anda share di fb wall supaya anda tidak terlepas pandang info yang penting ini =)

5 Jenama Kosmetik & penjagaan diri MALAYSIA yang tersenarai mendapat sijil halal JAKIM (Januari 2018)

Lambakan jenama kosmetik di pasaran Malaysia tumbuh bagai cendawan selepas hujan. Setiap hari ada sahaja yang berani mengambil langkah untuk menjadi ‘brand owner’ atau ‘founder’ kepada jenama kosmetik sendiri. Justeru persaingan di dalam bidang kecantikan dan penjagaan diri adalah sangat sengit.

KLIK SINI UNTUK INFO MENARIK

Mutakhir ini, kosmetik halal sering menjadi sebutan. Perkembangan kajian dan ilmu pengetahuan telah membuktikan kepentingan kosmetik halal terhadap umat Islam secara khususnya. Walaupun demikian, aplikasi kosmetik halal bukan hanya terhad kepada penganut agama Islam sahaja, malah ia telah manjadi pilihan ramai penganut bukan Islam kerana halal itu universal.

Ramai yang tidak tahu bahawa status halal sesuatu produk kosmetik itu boleh diperiksa melalui laman web DIRECTORI HALAL.

Untuk panduan bersama, di bawah ini ada disertakan beberapa jenama kosmetik dan penjagaan diri di Malaysia yang telah tersenarai mendapat sijil halal sah JAKIM.

1) Good Virtues Co.

Menawarkan pelbagai pilihan produk penjagaan badan, wajah dan rambut.

2) AG2000

AG2000 adalah salah satu produk dari house of healing. AG2000 merangkumi produk penjagaan muka dan lipstik.

3. SimplySiti

Diasaskan oleh penyanyi terkenal tanahair Malaysia Dato’ Siti Nurhaliza. Rangkaian produk mekapnya boleh didapati di banyak kedai kecantikan.

4. Zarraz Paramedical

Zarraz Paramedical adalah produk kosmetik halal gabungan dari Ayuveda + Homeopathy + Anti Aging formula.

5. Clara International

Diasaskan oleh Datin Clara Chee sejak berpuluh tahun yang lalu. Rangkaain produk kosmetik Clara International telah menembusi pasaran antarabangsa dan antara perngeksport terbesar produk kosmetik halal dari Malaysia.

 

Mencari Serum Muka…..
Yang Berkualiti Tinggi?
Vegan?
Berasaskan Bahan Semulajadi?
Tiada Bahan Kimia Merbahaya?
klik sini 

 

 

Scroll To Top