aszulqa.com

Resepi Ayam Goreng Ala KFC

Ayam goreng KFC yang rangup dan juicy selalunya digemari baik dewasa mahupun kanak-kanak. Sedap dimakan di restoran makanan segera ini, mahupun dibungkus bawa pulang. Jika dibeli 1 set tidaklah terasa mana, tapi jika dibeli untuk seisi keluarga lebih dari 5 orang ahli keluaraga memang terasa mahalnya.  Read more

resepi agar-agar roti gardenia @ agar-agar roti marble

Kadang-kadang kita terlebih beli roti putih gardenia dan tak tahu nak buat apa dengan roti gardenia tu. Jika tidak terlebih beli, ada kalanya tidak termakan…bila tengok tarikh luput tinggal sehari je lagi, almaklumlah jangka hayat roti gardenia classic ni cuma 4 hari sahaja dan tidak boleh disimpan lama-lama.

Read more

RESEPI DAGING MASAK HITAM ALA KENDURI

Daging masak hitam yang sangat sedap bila dimasak versi resepi daging masak hitam ala kenduri. Resepi daging masak hitam ala kenduri ini telah mendapat ribuan share di Resepi Viral Mudah dan Sedap.

Read more

DURIAN CREPE resepi viral mudah dan sedap

Musim raja buah sudah tiba dan musim durian 2022 Malaysia tahun ini menyaksikan harga durian dijual semurah RM5 sekilogram. Durian yang menjadi tahun ini menyebabkan harga durian murah di kebanyakan kedai durian. Bukan sahaja di luar bandar, malahan harga durian di bandar seperti durian di KL dan Selangor menjadi murah sehingga ada yang menjualnya dengan harga lelong RM50 untuk 3 bakul durian.
 
 

Read more

durian paling murah selangor dan durian percuma untuk ibu mengandung

Musim durian tiba lagi. Tahun 2022 menyaksikan musim raja buah ini mengalami penurunan harga yang banyak. Satu rahmat buat penggemar durian yang selama ini kempunan nak makan durian yang setiap tahun mengalami kenaikan harga.

Musim durian 2022 Malaysia yang menjadi pada Jun tahun ini menyebabkan banyak peniaga durian menawarkan harga yang murah berbanding beberapa tahun yang lepas. Harga durian terkini 2022 iaitu durian kampung boleh dibeli pada harga RM5 satu kilogram, dah macam beli harga borong…murah bukan?!

Read more

KUKUS KLANG a.k.a KUKUS KLASIK [PART 2]

Ingat tak lagi sis pernah share pengalaman makan di Restoran Kukus Klang PART 1?Kalau korang belum baca, bolehlah baca di sini.

Disebabkan tak puas hati sebab tak dapat rasa kesemua menu kukus klang, maka gigihlah sis ‘repeat’ datang kali ke-2 ke kedai makan seperti Warung P Ramlee ini untuk merasa menu makanan dan minuman yang sis belum cuba lagi hari tu.

IKUTI UPDATE RESEPI TERKINI SECARA EKSKLUSIF
Youtube (klik subscribe)
Fb Page aszulqa.com (klik like & follow)
Fb Page II (klik like & follow)
Fb Group (klik join group)
Tik Tok: As Zulqa (klik follow)
Instagram (klik follow)

Read more

Resepi donut gebu viral lebih sedap menggunakan ubi kentang…gebu gebas dan lembut.

Percaya atau tidak, dengan hanya menggunakan 5 bahan asas anda dapat menghasilkan resepi donut gebu viral, malah lebih sedap dengan penambahan ubi kentang. 

Read more

resepi perap ayam bakar @ ayam grill yang sungguh menggiurkan!

Resepi perap ayam bakar yang mudah dan sedap sentiasa dicari-cari tidak mengenal musim. Ayam bakar resepi yang sentiasa ‘evergreen’ baik untuk hidangan harian, musim perayaan ataupun untuk pergi berkelah @ piknik. Resepi ayam bakar sememangnya mudah disediakan dan bahan-bahannya juga agak simple, sesuai juga untuk menu diet sihat. Cuma jika untuk menu diet, tidak perlulah letak butter @ mentega, memadai dengan sapuan sedikit minyak sawit supaya ayam tidak hangit.
Scroll To Top