aszulqa.com

Cara Bancuh Nescafe Ais Kaw Paling Sedap! Pekat Likat Padu…Air Nescafe Viral

Cara buat Nescafé Ais Kaw Pekat @ Sukatan betul cara buat nescafe ais padu, nescafe ais sedap…lebih padu dan kaw dari nescafe ais mamak. Anda kena cuba sendiri resepi viral mudah dan sedap nescafe ais kaw padu ni, pasti takkan kecewa macam dapat nescafe ais cair kat kedai makan.

IKUTI UPDATE RESEPI TERKINI SECARA EKSKLUSIF
Youtube (klik subscribe)
Fb Page aszulqa.com (klik like & follow)
Fb Page II (klik like & follow)
Fb Group (klik join group)
Tik Tok: As Zulqa (klik follow)

 

 

Nescafe Ais Resepi:
1 SB Nescafé Classic
2 SB Susu pekat Manis
100ml air panas
Ais kiub

Untuk cara buat nescafe ais ikat tepi atau nescafe ais bungkus, anda boleh juga gunakan resepi nescafe ais di atas cuma sukatan perlu dilebihkan sekali ganda daripada sukatan bancuhan asal. Nescafe ais kaw bancuh sendiri lebih fresh dan padu daripada nescafe ais tin, kena cuba resepi nescafe ais ni pasti tak menyesal.

Cara membuat nescafe ais sebenarnya tak susah, semua orang pun boleh buat. Cuma cara buat nescafe ais paling sedap ni kami dah eksperimen banyak kali sebelum nak dapatkan sukatan yang betul dan padu macamni. Jika sukatan lari, tahap pekat dan kaw nescafe ais juga boleh ‘lari’.

Tips cara buat nescafe ais paling sedap terletak pada sukatan bancuhan yang betul, paling penting air kena betul-betul panas dan jangan banyak. Rahsia nescafe ais kaw, lepas masuk air panas jangan ditambah lagi air biasa…jika ditambah juga, nescafe ais dah tak jadi kaw dan pekat. Walaupun air panas tu nampak sikit, bila ditambah ais kiub atau air batu….ais inilah yang akan mencair dan memperbanyakkan sukatan air nescafe nanti.

Antara nescafe classic vs gold, nescafe classic lagi kick rasa dia. Nescafe classic susu juga sedap diminum panas-panas, cuma sukatan bancuhannya tak sama seperti resepi nescafe ais di atas. Untuk yang sedang berdiet, eloklah dielakkan dulu nescafe ais kaw ni sebab nescafe ais kalori agak tinggi.

AIR JAGUNG KETAGIH [Resepi Air Viral]

Air jagung ketagih sememangnya resepi air viral yang sedap hingga menyebabkan orang ingin minum berulang-ulang kali. Kali ini kami akan kongsikan resepi air jagung ketagih yang lebih power, bukan sahaja ada jagung malahan ada tambahan laici dan cincau. Rasa sekali pasti nak lagi!

 

BAHAN-BAHAN
1 tin Susu pekat
1 tin Susu cair
1 tin laici
1 tin jagung
1 tiub cincau (potong halus)
Ais kiub

Read more

AIR MINUMAN SEDAP [Air Rebusan Sedap 1001 guna]

Air minuman sedap daripada air rebusan goji berry, kurma merah dan longan kering dengan 1001 guna untuk kesihatan wanita juga lelaki. Resepi air kurma merah + goji beri + longan kering 👉 Kredit: Dr. As Zulqa

 

 

Air minuman sedap 1001 guna ini berkhasiat sebagai AIR MINUMAN AWET MUDA, AIR DETOKS, AIR UNTUK KULIT GLOWING, MILK BOOSTER, AIR BERPANTANG, AIR REBUSAN HERBA SEDAP TAK PAHIT UNTUK DALAMAN KAUM WANITA dan banyak lagi.

Read more

AIR BARLI dan KURMA MERAH Untuk Kesihatan Tubuh Badan

Resepi air barli dan kurma merah minuman sedap berkhasiat untuk tubuh badan. ‘Ubat’ demam sedap yang mujarab kerana air barli dapat sejukkan badan dan menurunkan suhu badan panas demam.

 

IKUTI UPDATE RESEPI TERKINI SECARA EKSKLUSIF
Youtube (klik subscribe)
FB Page (klik like & follow)
FB Group (klik join group)
Tik Tok: As Zulqa (klik follow)

Cara masak air barli mudah bersama kurma merah kena lihat video sampai habis. Resepi air barli viral ini bagus untuk kesihatan tubuh badan kerana tiada sebarang campuran gula putih. Dengan kos yang sangat murah, air barli memberikan 1001 khasiat dan kelebihan pada kita.

Selain boleh dijadikan ‘ubat’ demam sedap, air barli juga banyak khasiat lain.
1] Air barli untuk kencing kotor
2] Air barli untuk batu karang
3] Air barli untuk kencing manis
4] Air barli untuk pesakit buah pinggang
4] Air barli untuk ibu hamil
5] Air barli untuk batuk
6] Air barli untuk gastrik
7] Air barli untuk kolesterol
8] Air barli untuk gout
9] Air barli untuk diet

BAHAN-BAHAN
-200g barli
-100g kurma merah
-1.5 liter air
-madu (secukup rasa)

Selain dijadikan minuman sedap yang berkhasiat, air barli juga sesuai sebagai air detox. Boleh dijadikan salah satu resepi air berbuka puasa yang dapat mengembalikan tenaga dan bagus untuk detox tubuh selepas seharian badan kita berehat dari makan minum.Air barli dengan khasiat 2 in 1 yang mana menghilangkan dahaga dan menjaga kesihatan tubuh badan kita.

 

AIR KOKTAIL BUAH versi Sihat

Air Koktail Buah-Buahan Versi Sihat sangat sesuai dihidangkan untuk tetamu ataupun air berbuka puasa. Jika semua bahan sudah tersedia, tak sampai 5 minit sudah siap dihidang air koktail viral ini.

Air koktail buah-buahan dinamakan versi sihat kerana hanya menggunakan buah-buahan segar dan juga susu segar, tiada sebarang buah tin, pewarna tiruan mahupun susu pekat manis.

 

Hanya 5 bahan digunakan untuk membuat air koktail viral ni. Sedap sangat diminum sejuk-sejuk air koktail susu menggunakan susu segar dan buah-buahan segar sahaja. Air koktail resepi penuh seperti di bawah

BAHAN-BAHAN
Buah naga
Buah tembikai susu
Buah nenas
Susu segar
Air gula
Ais kiub

RESEPI AIR VIRAL MUDAH dan SEDAP

Resepi air viral mudah dan sedap ini dapat menyejukkan tekak bila diminum pada waktu cuaca panas. Selain sesuai sebagai menu air berbuka puasa, minuman ini juga sesuai dihidangkan apabila tetamu bertandang.

A] TEH O AIS LAICI SELASIH

 

B] JUS NENAS LONGAN SELASIH


 

C] AIR ASAM BOI BELIMBING BULUH


 

D] AIR JAGUNG LAICI CINCAU (air jagung ketagih)


Scroll To Top