aszulqa.com

cara buat spaghetti sos bolognese homemade resepi asal dari orang UK

Kebiasaannya kita memasak spaghetti bolognese menggunakan sos bolognese ‘ready made’ yang banyak terdapat di pasaraya. Apa kata cuba resepi sos bolognese ‘homemade’ perkongsian daripada Jalwaa Jamali di bawah ini. Perkongsiaan beliau ini telah mendapat ribuan share di Resepi Viral Mudah dan Sedap.

Read more

rendang daging resepi viral mudah dan sedap

Rendang boleh dikatakan hidangan wajib apabila tibanya hari raya di kebanyakan negeri di Malaysia ini. Walaupun demikian rendang juga sudah mudah didapati di sebarang majlis keraian pada zaman sekarang ini.

Read more

RESEPI DAGING MASAK HITAM ALA KENDURI

Daging masak hitam yang sangat sedap bila dimasak versi resepi daging masak hitam ala kenduri. Resepi daging masak hitam ala kenduri ini telah mendapat ribuan share di Resepi Viral Mudah dan Sedap.

Read more

DAGING BLACK PEPPER sedap hingga menjilat jari! resepi daging mudah

Resepi daging black pepper ataupun daging masak lada hitam yang mudah disediakan dan sedap dimakan.

Read more

RESEPI DAGING MASAK MERAH

Resepi daging masak merah antara resepi daging sedap untuk menu hari raya haji. Sedap dimakan bersama nasi minyak, nasi tomato, nasi jagung dan banyak lagi.

Read more

daging asam kunyit resepi daging simple…upgrade dari daging goreng kunyit

Daging goreng kunyit adalah resepi daging paling simple dimasak. Sedap dimakan bersama lauk berkuah yang lain. Namun jika inginkan sedikit kelainan daripada daging goreng kunyit anda boleh membuat sedikit penambahan bahan dengan memasaknya menjadi daging asam kunyit.

Read more

Ungkep daging resepi daging masakan jawa…rasa berempah!

Resepi daging ungkep ini adalah resepi daging masakan jawa. Resep daging ungkep jawa ini kaya dengan rasa rempah dan masakan ini tidak menggunakan santan. Boleh dikatakan rasanya seakan-akan rendang tapi bukan dia…hihiiii. Sesiapa yang belum pernah merasa ungkep daging ini pasti menekanya sebagai rendang, tetapi kemudiannya akan keliru kerana rasanya tak sampai macam rendang disebabkan tiada santan.

Read more

resepi daging goreng kicap pedas dan lazat…lauk simple tapi sedap!

Anda ada daging kat rumah dan nak masak resepi daging mudah dan sedap? Apa kata masak daging goreng kicap pedas yang simple dan senang dibuat ini.

Read more

DAGING DENDENG Resepi daging sedap untuk Menu Hari Raya Haji

Daging dendeng antara resepi daging sedap untuk dimasak sempena menu hari raya haji. Walaupun begitu, proses memasaknya mengambil masa yang lama dan agak renyah. Dagingnya perlu digoreng kemudian ditumbuk kasar menggunakan alu lesung, proses inilah yang memakan masa dan tenaga. Tapi setelah siap dimasak memang sedap dan berbaloi! Namun jangan risau, sekiranya anda tiada masa atau tidak rajin untuk memasak daging dendeng ini, anda boleh sahaja membeli daging dendeng segera yang banyak terdapat di pasaran.

Read more

Nasi daging air asam sedap sebagai menu harian mahupun menu hari raya haji

Nasi daging air asam sedap sebagai menu harian mahupun sebagai menu hari raya haji. Boleh tambah berpinggan-pinggan dibuatnya bila daging dicicah dengan air asam…dengar air asam pun dah boleh buat terliur!

Read more

Scroll To Top