aszulqa.com

3 Scrub Muka Untuk Kulit Kering

TAHUKAH ANDA ADA 3 SCRUB MUKA BOLEH DIGUNA UNTUK KULIT KERING?

Ramai orang yang berkulit kering berasa was-was untuk menggunakan scrub muka. Ini kerana penggunaan scrub dikhuatiri akan mengeringkan lagi kulit yang sedia kering. Tapi jangan risau, masih ada scrub yang sesuai digunakan untuk kulit kering.

  1. Scrub Oat + Yoghurt + Madu


    Cara Buat & Cara Guna:
    Campurkan bahan – bahan Oat + Yoghurt + Madu, kemudian kacau sehingga sebati. Scrub ini boleh dipakai seminggu sekali. Kesemua bahan-bahan bersifat lembut pada kulit kering. Scrub ini boleh menanggalkan sel-sel kulit mati dan merangsang pertumbuhan sel-sel kulit baru. Selepas menggunakan scrub ini, disarankan memakai serum yang berfungsi untuk menghidratkan & melembapkan kulit muka semula seperti Zulqaas Phytonutrients Serum.
     Chia Seed adalah ekstrak tumbuhan yang sangat powerful di dalam Zulqaas Phytonutrients Serum yang mampu menembusi ke lapisan dalam kulit sambil merawat kulit.
  2. Scrub Oat + Garam Bukit + Lemon

    Cara Buat & Cara Guna:
    Oat + Garam Bukit + Lemon, kemudian kacau sehingga sebati. Scrub ini boleh dipakai seminggu sekali. Kesemua bahan-bahan bersifat lembut pada kulit kering. Scrub ini boleh menanggalkan sel-sel kulit mati dan merangsang pertumbuhan sel-sel kulit baru secara semulajadi. Selepas sel-sel kulit mati ditanggalkan, penggunaan sebarang produk skincare akan lebih berkesan, terutamanya serum yang boleh merawat kulit kering. Zulqaas Phytonutrients kaya dengan 10 ekstrak tumbuhan, diformulasi tanpa sebarang bahan-bahan kimia merbahaya.
  3. Scrub Gula + Olive Oil (Minyak Zaitun) + Lemon

    Cara Buat & Cara Guna:
    Campurkan kesemua Gula + Olive Oil (Minyak Zaitun) + Lemon, kemudian kacau sehingga sebati. Scrub ini boleh dipakai seminggu sekali. Olive oil (minyak zaitun) sangat bagus untuk kulit kering, dalam masa yang sama dapat melembapkan kulit muka secara semulajadi. Jangan biarkan kulit muka kering tanpa sebarang pelembap atau serum selepas menggunakan skrub. Penggunaan skrub adalah untuk membuang segala sel kulit mati yang boleh menyebabkan liang pori tersumbat dan kulit menjadi kusam. Selepas menggunakan scrub ini, disarankan memakai serum yang berfungsi untuk menghidratkan & melembapkan kulit muka semula seperti Zulqaas Phytonutrients Serum.

 

5 JENAMA SERUM MUKA TERBAIK 2018

Serum muka dapat merawat kulit muka dari bawah lapisan bawah kulit.

Serum muka juga adalah kunci untuk kulit muka kekal lembut & berseri.

Pemakaian serum muka sememangnya sangat bagus untuk kulit muka anda — rutin pemakaiannnya adalah selepas muka dicuci bersih, toner, serum muka dan diakhiri dengan pelembap muka. Serum muka berfungsi untuk meningkatkan proses regenerasi kulit, merawat kulit dari dalam, mencerahkan kulit, menjadikan kulit muka lebih halus, lembut dan banyak lagi.

Serum muka akan bertindak mengikut kandungan bahan aktifnya. Malah, beberapa serum yang menjadi kegilaan ramai seperti di bawah datang dengan harga yang berpatutan dan mudah untuk didapati di farmasi dan online store. Mari kita lihat:

 

L’OCCITANE IMMORTALE YOUTH OIL

https://my.loccitane.com/serums-oil-treatments,42,1,61976,0.htm

RM245 (15ml)

Serum yang bagus untuk melawan penuaan

(Serum muka anti-penuaan dan awet muda)

L’OCCITANE IMMORTALE YOUTH OIL ini diperkaya dengan  sunflower seed oil, apricot kernel oil, evening primrose oil, linalool dan banyak lagi. Serum muka ini dapat membantu melawan tanda-tanda penuaan yang kelihatan. Dengan penggunaan konsisten serum muka ini maka kulit akan lebih sihat dan dapat membantu menegangkan kulit. Sel-sel kulit baru dapat dihidupkan semula dan kedutan semakin berkurangan.

 

THE FACE SHOP JEJU VOLCANIC PORE SERUM 

https://www.thefaceshop.com.my/skincare/Essense-Serum

RM89.90 (50ml)

Serum muka Korea terbaik untuk mengecilkan pori 

(Serum muka mengecilkan liang pori)

Serum muka Korea seringkali juga menjadi kegilaan generasi millenial. Serum muka ini mudah meresap ke dalam kulit dan terasa ringan apabila dipakai. Ia diformulasikan dari lava gunung berapi Jeju yang membantu menyerap lebihan minyak di kulit muka dan mengecilkan  liang pori di muka. Hasilnya, kulit anda akan kelihatan lebih licin kerana ia kaya dengan bahan mineral yang diperlukan untuk pembaikan kulit muka kita.

 

THE BODY SHOP TEA TREE ANTI-IMPERFECTION DAILY SOLUTION

https://www.thebodyshop.com.my/skincare/facial-serum-treatment

RM89.62 (80ml)

Terbaik untuk kulit berminyak dan berjerawat 

(Serum muka kulit berjerawat dan berminyak)

Tea-tree oil diperakui sangat bagus untuk merawat jerawat di muka. Serum muka ini dapat membantu mengatasi masalah kulit berminyak dan berjerawat. Tea-tree oil serum dapat mengawal minyak yang berlebihan di muka dan menghapuskan jerawat serta parut jerawat.

 

ZULQAAS PHYTONUTRIENTS SERUM

 

https://www.aszulqa.com

ON SALE! RM62 (15ml)

Serum muka dengan bahan semulajadi terbaik – sesuai untuk ibu hamil 

(Serum muka vegan daripada ekstrak tumbuh-tumbuhan semulajadi)

Serum muka ini menggunakan bahan yang selamat dan sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif, malahan sesuai digunakan bagi ibu hamil. Zulqaas Phytonutrients Serum diformulasikan dengan 10 ekstrak tumbuh-tumbuhan (plants extract) iaitu chia seeds, morus alba, licorice, centella asiatica (pegaga), rosehip oil, japanese knotweed, chinese skullcap, rosemary, tea-tree dan chamomilla. Bahan-bahannya yang kaya dengan sifat anti-oksida, anti-radikal dan anti-radang dapat membantu dalam memperbaharui sel kulit dan juga mencerahkan kulit dengan selamat kerana ada antara bahannya yang bersifat anti-tyrosinase. Kulit akan tampak lebih cerah, lembap dan glowing, kurang kedutan, liang pori mengecil, lembut dan licin dengan pemakaian yang konsisten.

EDEN ROSA E PIGMENTATION SERUM

http://www.goeskincare.com.my/product-category/serum/

RM 35.90 (5ml)

Serum yang boleh didapati di farmasi 

(Serum muka anti-jeragat) 

Serum anti-jeragat EDEN Rosa E ini diekstrak daripada rosehip oil, grapeseed oil dan vitamin E. Serum muka ini membantu dalam memudarkan jeragat dan bintik hitam, serta memperbaiki tona kulit. ‘Fatty acids’ daripada rosehip oil dan grapeseed oil membantu melembap dan menyuburkan kulit sambil menggalakkan pertumbuhan semula dan pembaikan sel kulit muka. Manakala, antioksida dari grapeseed oil dan vitamin E melindungi kulit dari radikal bebas yang merbahaya pada kulit muka.

 

CARA MENGHILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT DAN MUDAH

Percaya atau tidak, dengan hanya 3 bahan dari dapur kita boleh menghilangkan sunburn dengan cepat dan mudah.

YESSS! HANYA 3 BAHAN DARI DAPUR
Kita boleh buat masker oatmeal lemon.

Masker ni Wangiiiiiii baunya macam lemon cheesecake yang baru keluar dari oven
Memang semerbak harum baunya.
.
Selain untuk menghilangkan sunburn dengan cepat dan mudah,
masker oatmeal lemon ni juga dapat mengecilkan liang pori, mencerah kan kulit dan kesan sertamerta selepas pemakaian adalah kulit akan lembut tulus mulus bak sutera.

Masker ni confirm semulajadi, selamat & berkesan jika diamalkan secara konsisten.
Ingat! kena konsisten ye….pakai sekali terus expect jadi princess memang tak dapatlah.

Boleh diamalkan seminggu sekali, bagi menyental sel-sel kulit mati tu.

Jadi, apa 3 bahan tu?
1. 1 sudu besar garam bukit
2. 2 sudu besar oatmeal
3. Separuh biji lemon

Campurkan kesemua bahan & adun hingga sebati.

Pakai sebagai masker di seluruh muka & biarkan selama 15minit. Kemudian bolehlah di gosok-gosok lembut muka dengan masker tadi. Last sekali bilas dengan air.

Buat dulu baru tau lembut ke tak lembut kulit muka tu nanti ?

Jadi apalagi…..jom cuba petua dan cara menghilangkan sunburn dengan cepat dan berkesan ni.

Bila muka dah bersih, bolehlah pakai Zulqaas Phytonutrients Serum untuk merawat kulit dari dalam dengan lebih efektif

MANFAAT WHITE MULBERRY (MORUS ALBA) UNTUK WAJAH

Ekstrak mulberi sering juga diguna didalam formulasi produk, namun manfaat mulberi putih atau white mulberry sangat jarang diketahui. White mulbery jarang sekali diguna di dalam formulasi produk kecantikan berbanding mulberri yang lain. 

Jom kita bongkar manfaat white mulberry/ mulberi putih (Morus Alba) untuk kulit wajah:

  1. MENCERAHKAN KULIT WAJAH

Menyedari kehebatan white mulberry untuk kecantikan kulit dan wajah yang belum dibongkar, ekstrak white mulberry telah diformulasikan bersama ekstrak licorice di dalam Zulqaas Phytonutrients Serum untuk kesan semulajadi berganda bagi mencerahkan, menyekatakan tona kulit yang tidak sekata, mengurangkan kulit kusam, memudarkan ‘dark sport’ dan banyak lagi kelebihannya. 

 

 

2. MENGURANGKAN KEDUTAN & GARIS-GARIS HALUS DI WAJAH

‘Skincare’ yang mengandungi ekstrak mulberi putih berupaya mengurangkan garis-garis halus dan kedutan di wajah. Dengan ini tanda-tanda awal penuaan dapat dikurangkan. Mulberry putih dan mulberi kertas kedua-duanya dianggap sesuai untuk kegunaan dermatologi.

Ekstrak Morus Alba sangat ‘rare’ diguna di dalam formulasi produk kerana bekalan bahan mentahnnya yang sukar didapati.  Ekstrak White Mulberry di dalam Zulqaas Phytonutrients Serum telah ditempah khas untuk menghasilkan formulasi berganda bila digandingkan dengan ekstrak licorice bagi membantu mencerahkan & mengatasi masalah kulit kusam. 

Teruja nak cuba Zulqaas Phytonutrients Serum?

Klik di bawah :

 Order ZULQAAS Phytonutrients Serum/blog

MANFAAT LICORICE UNTUK WAJAH & KECANTIKAN

Mesti ramai yang tertanya-tanya apakah manfaat licorice untuk wajah kerana semakin hari semakin banyak produk kecantikan yang menggunakan licorice root ekstrak ini untuk formulasi produk.

 

Licorice root ekstrak dalam bentuk bahan mentah

 

1.MENCERAHKAN KULIT & MEMUDARKAN ‘DARK SPORT’ SECARA SEMULAJADI

Glabridin adalah bahan aktif dalam akar Licorice, yang telah terbukti bersifat ‘anti-tyrosinase’. Tyrosinase adalah enzim utama yang menghasilkan melanin dan pigmen lain, dalam erti kata lain ia adalah enzim yang menggelapkan kulit. Jadi, bahan aktif dalam akar licorice (licorice root extract) adalah sangat mujarab untuk menghalang kulit daripada menjadi semakin gelap dengan membantutkan pertumbuhan enzim tyrosinase. ‘Licorice root extraxt’ dapat membantu mencerahkan kulit secara semulajadi tanpa sebarang kesan sampingan, memudarkan pigmentasi, memudarkan ‘dark sport’ juga menyekatakan tona kulit yang tidak sekata. Gabungan ekstrak akar licorice bersama ekstrak tumbuh-tumbuhan lain yang juga bersifat ‘anti-tyrosinase’ seperti white mulberry (morus alba) membantu menggandakan keberkesanan untuk mencerahkan kulit seperti formulasi di dalam Zulqaas Phytonutrients serum.

 

2. PERLINDUNGAN SINAR UVA & UVB SEMULAJADI

Produk penjagaan kulit yang mengandungi ekstrak likuoris berpotensi untuk meredakan ketidakselesaan dan keradangan yang berkaitan dengan sinaran matahari. Penyelidikan asas baru menunjukkan bahawa likochalcone A, molekul yang terdapat dalam akar likuoris, boleh menyekat cyclooxygenase (COX) -2 dan prostaglandin E2 (PGE2) selepas pendedahan cahaya matahari. Kedua-dua COX2 dan PGE2 adalah enzim keradangan yang memainkan peranan dalam mencetuskan tindak balas keradangan dan bertanggungjawab terhadap sensasi yang menyakitkan yang berkaitan dengan selaran matahari. Oleh itu, apabila bercampur dengan tumbuh-tumbuhan dan tumbuhan anti-radang semulajadi yang lain, seperti lidah buaya dan timun hancur, campuran dari akar licorice dapat memberikan kelegaan yang sangat baik dari selaran matahari yang buruk dan membantu mengekalkan kedua-dua kandungan pelembab kulit. Ektrak licorice membantu melindungi kulit dengan menyerap bahaya sinar UVA & UVB dari matahari.

 

3. MENGHIDRATKAN & MELEMBAPKAN KULIT SECARA SEMULAJADI

Penggunaan ‘skincare’ yang mengandungi ekstrak licorice secara konsisten dapat mengekalkan kelembapan kulit. Akar licorice mengandungi antioksidan yang tinggi yang dapat meneutralkan radikal bebas dari alam sekitar (seperti sinaran matahari dan pencemaran) dan dari dalaman (misalnya, pengeluaran tenaga). Juga, kehadiran “licochalcone” di dalam ekstrak licorice sangat sesuai untuk individu yang mempunyai kulit berminyak kerana licochalcone telah terbukti dapat mengawal kandungan minyak pada kulit.

 

4. ‘NATURAL REMEDIES’ UNTUK MASALAH KULIT & KULIT SENSITIF

Glycyrrhizin juga bahan aktif dalam akar likuoris, mengandungi anti-radang yang tinggi yang sama dengan kortisol dan steroid. Steroid biasanya digunakan ubat dalam merawat keadaan dermatologi keradangan, seperti ekzema dan psoriasis. Selama berabad-abad, akar Licorice telah digunakan untuk merawat pelbagai jenis keadaan radang seperti ekzema, psoriasis, dermatitis, dermatitis seborrheic, psoriasis dan sebarang keradangan kulit dan gatal-gatal. Akar licorice telah digunakan secara topikal untuk keadaan kulit ini. Zulqaas Phytonutrients Serum mengandungi licorice root extract dan serum muka yang sesuai untuk kulit sensitif.

Zulqaas Phytonutrients Serum untuk kulit sensitif

Rugi sangat tak cuba Zulqaas Phytonutrinets Serum setelah mengetahui manfaat hebat licorice untuk wajah & kecantikan. 

Klik di bawah :

 Order ZULQAAS Phytonutrients Serum/blog

 

MANFAAT CHINESE SKULLCAP (Scutellaria Baicalensis)

Jom lihat apakah manfaat dan kelebihan chinese skullcap.

Disebalik namanya yang unik, Chinese skullcap telah digunakan secara meluas di dalam perubatan tradisional di China, Jepun, Korea, India, Eropah & Amerika Utara. Terdapat kira-kira 300 spesis skullcaps yang mana mempunyai pelbagai jenis flavonoids dan ‘phytochemical’ yang membantu melegakan pelbagai masalah kesihatan juga kecantikan kulit.

Chinese Skullcap atau nama saintifik Scutellaria Baicalensis, juga dikenali sebagai Huang Qin di dalam perubatan Cina.

Antara kelebihan Baicalin:

♥ Membantu membaiki kerosakan DNA supaya sel-sel kulit tetap muda & sihat.

♥ Memperbaharui sel-sel kulit

♥ Membantu menganjalkan kulit

♥ Melindungi sel-sel kulit dari kerosakan radikal bebas yang boleh menyebabkan penuaan awal kulit.

Boleh juga rujuk disini untuk melihat kelebihan Baicalin https://www.lorealparisusa.com/ingredient-library/baicalin.aspx & https://www.skinceuticals.com/skin-care-ingredients/baicalin

Chinese Skullcap (Scutellaria Baicalensis) untuk keremajaan kulit.

Melihat betapa hebatnya manfaat akar purba ini atau manfaat chinese skullcap ini untuk kulit, maka ekstrak chinese skullcap juga tidak ketinggalan untuk diformulasikan di dalam Zulqaas Phytonutrients Serum.

Sudah bersedia untuk mendapat kulit awet muda hanya dengan sapuan serum di muka?

Klik di bawah :

 Order ZULQAAS Phytonutrients Serum/blog

MANFAAT JAPANESE KNOTWEED/ FALLOPIA JAPONICA (Polygonum Cuspidatum)

Mungkin ramai yang masih tertanya-tanya apa manfaat Japanese Knotweed ini untuk kulit ?

Japanese Knotweed atau juga dikenali sebagai Fallopia japonica adalah tumbuhan yang berasal dari Asia Timur di Jepun, China dan Korea. Di Amerika Utara dan Eropah, spesies ini berjaya ditumbuhkan di banyak habitat dan dikelaskan sebagai spesies invasif di beberapa negara. Nama botani atau nama saintifiknya ialah Polygonum Cuspidatum.

Ini adalah daun dan bunganya yang merimbun
Ini adalah batangnya yang berupa seperti batang buluh

Nutrient utama dalam Japanese Knotweed ialah RESVERATROL.

Japanese knotweed adalah salah satu sumber resveratrol terbaik selain daripada anggur.

RESVERATROL ini berfungsi sebagai antioksida yang sangat bagus untuk meneutralkan radikal bebas yang boleh mengakibatkan kesan buruk kepada kulit seperti kulit kusam dan cepat nampak tua. Dalam kata lain, japanese knotweed berupaya menjadi bahan untuk anti penuaan yang melambatkan proses penuaan kulit.

Selain untuk kesihatan & kecantikan kulit, japanese knotweed juga diformulakan di dalam makanan kesihatan seperti di dalam vivix lihat sini.

Lihatlah, betapa hebatnya manfaat japanese knotweed ini untuk kecantikan & kesihatan kita.

Tapi kat Malaysia ni mana nak dapat Japanese Knotweed untuk mencantikkan kulit?

Zulqaas Phytonutrients Serum diperkaya dengan ekstrak Japanese Knotweed.

Jangan risau, setiap masalah pasti ada penyelesaiannya.

Zulqaas Phytonutrients Serum mengandungi Japanese Knotweed ekstrak untuk menghalang kesan radikal bebas, melambatkan proses penuaan & kedutan di wajah anda. Jom ke sini.

Sudah bersedia untuk mendapat kulit awet muda hanya dengan sapuan serum di muka?

Klik di bawah :

 Order ZULQAAS Phytonutrients Serum/blog

 

MANFAAT ROSEHIP OIL

SAY GOODBYE TO KULIT KUSAM DENGAN ‘MINYAK AJAIB’
=================
 
Ada satu ‘minyak ajaib’ yang boleh mempercepatkan proses mengatasi masalah kulit kusam.
 
Minyak ‘ajaib’ ni bukan minyak dagu, bukan juga minyak senyonyong, bukan minyak urut apatah lagi minyak pengasih ?
.
.
.
.
.
Minyak ‘ajaib’ ni namanya ROSEHIP OIL.
 
ROSEHIP OIL ni antara bahan utama dalam kebanyakan produk berasaskan bahan semulajadi terutamanya bagi mengatasi kulit kusam.
 
Jom lihat manfaat ROSEHIP OIL
 
Menyekatakan tona kulit
 
? Mengurangkan ‘dark spot’
 
Mencerahkan kulit
 
Vit. A & Vit.C dalam rosehip oil merangsang penghasilan kolagen
 
? Vit. A, Vit C & anti inflammantory fatty acids dalam rosehip oil mampu merawat tanda-tanda penuaan pada kulit seperti kerutan.
 
Vitamin A,C, E & betakaroten di dalam rosehip oil mampu melindungi kulit dari radikal bebas yang boleh menyebabkan kulit kusam tak bermaya
 
Zulqaas Phytonutrients Serum semestinya mengandungi Rosehip oil.
Walaupun concentrationnya tidak sepekat pure Rosehip oil, namun dengan penggunaan yang konsisten masih mampu memudarkan kulit kusam.
 
Untuk kesan yang lebih cepat, bolehlah menggunakan Zulqaas Phytonutrients Serum terlebih dahulu, kemudian baru diikuti pure Rosehip Oil.
♦Zulqaas Phytonutrients Serum 15ml boleh didapati di https://www.facebook.com/ZulqaasOfficial/app/434287979923319/
♦Rosehip oil 5ml boleh didapati di http://www.goeskincare.com.my/product/rosa-e-pigmentation-serum/
 
Konsepnya, waterbased serum (Zulqaas adalah water based) perlu di sapu terlebih dahulu sebelum diikuti oleh oil based skincare. Memang benar, banyak manfaat Rosehip oil untuk kulit.
 
FOLLOW & LIKE https://www.facebook.com/ZulqaasOfficial/ untuk lebih banyak tips menjaga kulit.
Subscribe YOUTUBE channel https://www.youtube.com/results?search_query=zulqaas

Zulqaas Phytonutrients Serum diperkaya dengan 10 plants ekstrak

Jom berkenalan dengan Zulqaas Phytonutrients Serum 

.

 

klik sini untuk info menarik!

Adakah anda pencinta produk semulajadi?

atau disebut Natural Based Product?

Adakah anda suka produk VEGAN?

Adakah anda mencari ANIMAL CRUELTY FREE Product?

Adakah anda hanya memilih produk yang dikilangkan di kilang bertaraf GMP & diiktiraf Halal?

.

ZULQAAS PHYTONUTRIENTS SERUM ADA KESEMUA CIRI-CIRI DI ATAS.

Diformulasi secara terperinci oleh chemist bertauliah dengan 10 plants ekstrak yang mampu mencerahkan, mengekalkan kelembapan dan anti-penuaan (brightening + hydrating + anti-aging).

JOM LIHAT APA 10 PLANTS EKSTRAK TU…..

 

 

Nantikan sambungan post seterusnya untuk manfaat kesemua plants ekstrak di atas ya.

Follow us :
? Laman web : https://www.aszulqa.com
? Blog : https://aszulqa.com/blog
? Facebook Page : www.facebook.com/ZulqaasOfficial
? Webstore : https://www.zulqaas.avana.asia
? Instagram : @zulqaas
? Instagram Testimonial : @zulqaas.testimonial
? Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCxCjBuZPSJ4VFXhgyykJJiA?view_as=subscriber

CARA PUTIHKAN MUKA

NAK CARA PUTIHKAN MUKA SEPANTAS SEJAM?

or 

NAK CARA PUTIHKAN MUKA SEAWAL SEHARI?

Oppssss

sebelum nak beli apa-apa produk yang boleh putihkan muka dalam masa sejam atau putihkan muka dalam masa sehari….jom baca artikel best kat bawah  ni dulu.

AWAS ! ! ! ! !
CEPAT PUTIH, CEPAT HILANG JERAGAT

Ramai yang bila pakai produk,
Nak cepat putih, nak cepat hilang jeragat.

Antara produk yang sering dicari adalah krim pemutih kulit.

Krim pemutih kulit ini sering digunakan untuk menangani masalah yang berkaitan dengan memutihkan kulit yang gelap, hiper pigmentasi, termasuk melasma, parut jerawat, bintik gelap dan tona kulit yang tidak sekata.

Selalunya krim ini dirumus dengan menggunakan bahan-bahan sintetik seperti hydroquinine dan merkuri.

HIDROQUININE & MERCURI adalah agen pemutih yang sangat berkesan kerana bahan-bahan ini merencatkan pembentukan melanin, pigmen yang menguningkan atau “menanggalkan” kulit kita. Walau bagaimanapun, kajian menunjukkan bahawa bahan-bahan ini boleh menjadi toksik kepada badan dan boleh menjejaskan fungsi badan normal jika digunakan untuk tempoh masa yang lama.

Hidroquinine (C6H6O2) adalah bahan kimia yang digunakan dalam pewarna rambut dan dalam pembuatan getah. Ia telah dikaitkan dengan kanser dan dilarang daripada digunakan dalam kosmetik di beberapa negara.

Menurut Persatuan Kesihatan Sedunia, merkuri tak organik yang digunakan dalam sabun pemutih kulit dan krim pemutih boleh menyebabkan kerosakan buah pinggang, kerosakan kulit, ruam dan masalah neurologi. Artikel rujukan http://www.who.int/…/assess…/public_health/mercury_flyer.pdf

INI ANTARA PENGAKUAN BENAR DARI BEBERAPA MANGSA YANG TERSALAH PAKAI PRODUK PEMUTIH MUKA

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Jadilah pengguna yang bijak.

Nak cerahkan kulit secara selamat, pilihlah natural based produk. Produk berasaskan bahan semulajadi tidak menjanjikan putih seawal sejam atau putih seawal sehari, tetapi produk sebegini semestinya selamat dan mencerahkan kulit secara berperingkat-peringkat. Yang penting kulit kita sihat dan tidak lagi kusam.

Jangan ketinggalan untuk FOLLOW dan LIKE lebih banyak info & tips kecantikan menarik di sini >>> https://www.facebook.com/ZulqaasOfficial/

#share di wall fb anda supaya ahli-keluarga, adik beradik, saudara-mara dan kawan-kawan kita tidak menjadi mangsa produk pemutih muka yang membahayakan kesihatan.

#share di wall fb anda supaya lebih ramai menjadi pengguna yang bijak

Scroll To Top