aszulqa.com

Breakfast Buffet ‘pecah perut’ Indus Cafe, Bora Ombak, Putrajaya @ Tempat Makan Menarik Putrajaya

Nak ‘breakfast like a king?’
Mungkin anda boleh cuba breakfast buffet di Indus Cafe, Bora Ombak Putrajaya.
Peluang untuk makan breakfast buffet serendah RM10.60 seorang (dewasa & kanak-kanak 4 tahun ke atas) hanya datang sebulan sekali sahaja. Ia dibuka pada Ahad pertama setiap bulan dengan tempahan.

 

Tempat parking yang luas dan selesa berdekatan dengan pintu masuk ke indus cafe. Selepas parking boleh terus ke ‘entrance’ dan nyatakan tempahan anda pada staff yang bertugas di hadapan. Anda akan dibawa ke tempat makan dan boleh memilih meja mana yang anda suka. Tips nak dapat view makan sambil hadap tasik Putrajaya….kenalah datang awal!

Kami tiba 10 minit sebelum pukul 8 pagi, jadi bernasib baik boleh memilih meja makan dengan pemandangan ke tasik Putrajaya. Cantik juga ‘entrance’ trellis yang dipenuhi pohon memanjat. Ada ‘sense of welcoming’. Jadi lepas dah pilih meja makan, boleh terus beratur ambil makanan.

 

Semua diwajibkan memakai glove untuk mengambil makanan dan itu SOP wajib dipatuhi untuk mengelakkan jangkitan covid-19.

 

Dengar khabar breakfast buffet di Indus Cafe ni sentiasa penuh, jadi tidak hairanlah jika hari yang kami datang ini pun memang ‘full house’. Makanan cepat juga habis, tapi jangan risau kerana staff mereka akan sentiasa ‘refill’ dalam tempoh masa 2 jam tu (8 – 10 pagi sahaja)

Antara menu breakfast buffet hari ni ialah
nasi lemak
nasi goreng
nasi beriani
kari daging (cepat habis)
dalca
acar
Kuey teow goreng
pasta
hotdog
roti & jem
bubur nasi
bihun sup
kuih-muih
buah tembikai
air sejuk-sarsi & limau
air panas-teh o & kopi o

 

 

nasi beriani ni sedap, cuma kari daging cepat habis dan lambat refill tak macam makanan lain yang agak cepat di refill

 

nasi lemaknya sedap cuma sambal nasi lemaknya sahaja ‘kurang’ sikit kat tekak kami, mungkin boleh di perbaiki rasanya di masa akan datang.

 

roti yang dah siap dibakar, boleh pilih nak sapu mentega, jem strawberi atau kaya.

 

kuih-muih dan tembikai potong.

 

 

 

Scroll To Top